COMMUNIQUE DE PRESSE BEST OYSTER MASTER OF BELGUIM 2021

18

feb

 

“Best Oyster Master of Belgium”

De eerste editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vindt plaats op maandag 22 maart 2021. Ze wordt georganiseerd op initiatief van Les Vins du Centre-Loire en in samenwerking met l’Académie Culinaire de France Delegatie België en Luxemburg en Tour & Taxis. 

Op maandag 22 maart 2021 zullen Belgische oesterstekers het tegen elkaar opnemen tijdens de eerste editie van deze Belgische wedstrijd voor oesterstekers. Ze zullen strijden voor de titel “Best Oyster Master of Belgium”. De kandidaten worden beoordeeld op de snelheid van het openen van oesters en zeevruchten, de beheersing van de technieken van het openen van oesters, en op hun creativiteit in het dresseren van een plateau van zeevruchten. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Gare Maritime van Tour & Taxis. 

Les Vins du Centre-Loire (Sancerre, Pouilly Fumé & Pouilly-Sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux Du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité, Coteaux de Tannay) wensen hommage te brengen aan het beroep van oestersteker en de traditionele combinatie van zeevruchten met de wijnen van Centre-Loire, enorm geliefd door de Belgische gastronomie.

Inschrijvingen gaan van start op 15 februari 2021 en sluiten op 1 maart 2021. 

Voor meer informatie: Evi De Coninck, Communication & Event Coordinator (+32 2 533 27 77 ● evi.de.coninck@vinopres.com) of de Facebookpagina van de wedstrijd.

We bedanken graag onze sponsors van de wedstrijd: Les Vins du Centre-Loire, l’Académie Culinaire de France Delegatie België en Luxemburg, Tour & Taxis en de sponsors van materiaal en oesters: Bragard, Seamar, Bleu Marin, Very Oyster en Horecafocus Group.